Assieraden

Voor veel mensen is het een goed hulp bij het rouwproces om een urn met daarin de as van een overledene in hun huis of in de tuin te plaatsen. Daardoor heeft men altijd een waardige en tastbare herinnering aan een overleden dierbare. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om een overleden dierbare nog dichter bij u te houden en assieraden zijn daarvoor speciaal gemaakt.

Door middel van assieraden kunt u altijd een beetje as van een overleden dierbare bij u dragen. Hierbij gaat het natuurlijk niet om heel veel as maar om een heel klein beetje. De ruimte die in een sierrad is gemaakt om de as in te stoppen kan immers ook niet al te groot zijn omdat het sierraad anders te groot wordt. Als u voor een as collier kiest dan kunt u uw overleden dierbaren zelfs letterlijk op uw hart dragen. Bij andere sierraden zult u de as om uw arm of vinger bewaren terwijl weer andere sierraden de mogelijkheid bieden om de as gewoon ergens neer te zetten. Bij het uitzoeken van deze sieraden voor as hebt u enorm veel keuze en de urnshop heeft dan ook een uitgebreid assortiment. Daardoor is er altijd we leen sierraad te vinden die aan uw persoonlijke smaak voldoet en waar u de juiste herinneringen bij kunt hebben. Zo is het voor veel mensen ook een mogelijkheid om in plaats van naar kinderurnen te gaan zoeken voor een kinder assieraad te kiezen.

Assieraden zult u vinden in heel veel verschillende vormen en maten maar ook wat betreft het gebruikte materiaal zijn er nogal wat keuzes te maken. De meest voorkomende sierraden zijn die van goud, dit is ook zo bij de gewone sieraden. Dit komt natuurlijk omdat goud een erg mooi edelmetaal is en ook omdat de meeste mensen best bereid zijn om iets te betalen voor hun persoonlijke herinneringen. Daarnaast wordt er ook vaak zilver gebruikt voor het maken van een kinder assieraad. Net als goud is zilver eenvoudig te bewerken door de kunstenaars en vakmensen waar de urnenwinkel de verschillende modellen van verkoopt. Deze kunstenaars en goud- en zilversmeden komen uit binnen en buitenland en de sieraden voor as worden veelal rechtstreeks ingekocht. Het feit dat deze vakmensen de sierraden met de hand maken zorgt er voor dat u altijd een uniek sierraad krijgt waar u uw herinneringen bij kunt vormen. Er zijn nog een paar andere materialen waar deze sierraden van gemaakt kunnen worden maar deze collecties zijn zeer beperkt omdat de meeste mensen toch gewoon voor goud en zilver kiezen.

Het soort sierraden waar u uit kunt kiezen is zeer uitgebreid omdat natuurlijk iedereen iets ander wil dragen. Een hanger is de meest gekozen vorm en u zult hier dan ook een zeer uitgebreide collectie van aantreffen. Deze hangers kunnen eventueel samen men een as collier gedragen worden of gewoon aan een collier dat u al hebt. Niet alleen draagt u uw dierbare dan altijd bij u, ook kunt u uw sierraad eenvoudig af doen als u bijvoorbeeld gaat zwemmen of douchen. Dit laatste is bijvoorbeeld bij assieraden in de vorm van een ring wel eens een stuk moeilijker. Weer anders wordt dit als u voor een kinder assieraad gaat in de vorm van een bedeltje die aan een bedelarmbandje gedaan kan worden. Een bedelarmbandje is natuurlijk ook even eenvoudig af te doen als een collier.

Wat betreft de vormgeving zal de fantasie van de makers uw wensen zeker overstijgen. Er is niet veel waar de makers nog niet aan gedacht hebben, dus het moet wel gek gaan als de sieraden voor as die u graag wilt hebben niet in het assortiment zitten. De vormen die het meest verkocht worden zijn van het kruisje en het hartje maar ook de ster en het eenvoudige staafje doen het goed. Het mag wel duidelijk zijn dat met name deze laatste assieraden een stuk eenvoudiger te vullen zijn dan diverse andere vormen. In veel gevallen kan een sierraad van goud of zilver ook gecombineerd worden met edelstenen waardoor het een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Voor een hele bijzondere collectie assieraden zou bij de urnenwinkel de serie Swarovski sieraden eens moeten gaan bekijken. Deze zult u naast de assieraden aan treffen die u niet kunt dragen maar die u als decoratie in uw interieur neer kunt zetten. Dit is een alternatief voor een mini urn en deze zijn vaak gemaakt van edelsteen of metalen. U zult dus een enorme keuze aan treffen waarmee u een hele andere en wellicht nog veel persoonlijker manier van herinneren hebt.