Engel Kinderurnen

Het overlijden van een dierbare is de start va neen moeilijke tijd waarin u dit verlies zal moeten verwerken. Dit verwerken wordt er niet makkelijker op als uw dierbare nog heel erg jong was want niemand wil een kind verliezen. Voor veel mensen is het daarom een goede steun om de as van een overleden kind in engel urnen te bewaren omdat men immers een engeltje verloren is.

Het eren van uw engeltje dat u ontvallen is door middel van engel urnen is natuurlijk slecht één onderdeel van de symboliek die hier van uit gaat. Deze symboliek heeft in de oorsprong vaak een religieuze achtergrond maar is tegenwoordig helemaal in onze taal en cultuur verweven. Het is daarom ook zo dat iemand die aardig of lief wordt gevonden of die goed is voor de medemens vaak een engel genoemd wordt. De symboliek die van een engel urn uit gaat komt echter oorspronkelijk vanuit de religie. Zowel bij het christendom, de islam en het Jodendom komen engelen voor, zij het in verschillende vormen. De symboliek die hier uit voort is gekomen is dat men na de dood in de hemel bij de engelen verblijft of dat men een engel is geworden. Ook wordt er gezegd dat engelen de ziel van een overledene ophalen en dat engelen de levenden en de zielen van de overledenen beschermen. De verschillende religies hebben allemaal zo hum eigen manieren om engelen uit te beelden en deze zult u voor een deel terug vinden bij de engel urnen die de urnshop in het assortiment heeft. Een urn in de vorm van een engel is dus meer dan alleen een kinderurn in een mooie vorm maar speelt een hele duidelijke symbolische rol. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee want het gaat er per slot van rekening om waar u de beste herinneringen bij hebt en wat voor u een hulp kan zijn bij het verwerken van uw verlies.

Engel urnen kunnen veel verschillende vormen aan nemen en de urnenmakers geven hun fantasie dan ook vaak de vrijen loop. Het maakt ook vaan niet zo veel verschil of het nu om jongens kinderurnen gaat of om een meisjes kinderurn. Men gaat hierbij vaak op eenzelfde manier te werk als bij de normalen uren en u zult dan ook vaak zien dat het verschil zit in het thema en niet in de manier waarop een engel urn is gemaakt. Zo kunt u vaak kiezen voor een engel beeld die van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Hierbij is echter keramiek een favoriet van de makers omdat keramische materialen veel mogelijkheden bieden bij het vormgeven. De nodige details zijn in keramiek vaak heel eenvoudig te realiseren en ook het afwerken biedt een heel nieuw scala aan mogelijkheden met verschillende kleuren glazuur. Veel van de keramische materialen zijn geschikt om buiten neergezet te worden maar niet allemaal. Een engel beeld van marmer is vaak wel geschikt om buiten neergezet te worden. Dit komt omdat marmer een natuurlijke steensoort is die al vele eeuwen voor het maken van beelden wordt gebruikt. Laat u niet in de luren leggen door de verweerde beelden die u wel eens in zonnige oorden hebt gezien, deze zijn vaak al duizenden jaren oude en de kans dat uw engel urnen zo oud worden lijkt klein omdat het immers om uw persoonlijke herinnering gaat waar een ander wellicht niet voldoende waarde aan hecht. Een beeld dat gemaakt is van hout biedt ook voldoende mogelijkheden om een engel uit te beelden maar deze zijn uitsluitend geschikt om binnen neer gezet te worden.

Naast een urn in de vorm van een engel kan het ook een beschildering zijn of gewoon een reliëf. Ook hierbij zal het vaak om een keramische urn gaan omdat het aanbrengen van een reliëf op een keramische urn zeer eenvoudig gaat, ditzelfde geld voor het afbeelden van een engel door middel van glazuur. Een andere mogelijkheid is een engel urn die van metaal is gemaakt waarbij het gebruik van messing bijvoorbeeld vaak voor komt. Dit komt omdat messing vanwege de zachtheid goed gegraveerd kan worden maar ook de mogelijkheid biedt om van een geëmailleerde of geverfde engel voorzien te worden. Natuurlijk kunnen ook andere metalen tot engel urnen omgetoverd worden door middel van verven of graveren. Metalen die gegoten kunnen worden, zoals tin of brons, zijn ook geschikt om een engel in reliëf aan te brengen. U hebt dus zeer veel mogelijkheden om uw engel door middel van een urn in de vorm van een engel te herdenken. De enige beperkingen zijn eigenlijk die van het materiaal waarvan de engel urnen gemaakt zijn en de beperkingen die uw eigen fantasie aan uzelf oplegt.