Jongens Kinderurn

Het verliezen van een dierbare is natuurlijk een trieste gebeurtenis en als uw dierbare een kindje is maakt dit het extra triest. Veel mensen willen hun tastbare herinnering dan ook een persoonlijk tintje mee geven. Zo wordt er bij het kopen van een jongens kinderurn dan ook vaak gekozen voor een urn die aangeeft waar het kindje van hield of het kindje goed in was.

Vaak zal een jongens kinderurn zich onderscheiden door middel van de vormgeving en het kleur gebruik. Er zijn immers vormen en kleuren die voor jongens niet toepasselijk zijn terwijl andere vormen en kleuren juist wel heel goed bij jongens passen. Het spreekt voor zich dat het er om gaat waar u de beste herinneringen bij hebt en de ontwerper van de kinderurn voor jongens houdt hier zoveel mogelijk rekening mee. Als u door het assortiment van de urnshop bladert dan zult u ook duidelijk het verschil zien van het ene ontwerp ten opzichte van het andere ontwerp. Toch is het uiteindelijk uw eigen keuze die u moet maken waarbij de ontwerpers u een aantal mogelijkheden voor leggen waar u uit kunt kiezen. De uiteindelijke keuze voor een urn voor jongetjes die u maakt zal af moeten hangen van uw persoonlijke smaak, waar de urn zal moeten komen te staan en aan de herinneringen die u koestert. Aangezien het ontwerp van een urn een heel erg persoonlijke keuze is, zal de urnenwinkel u een groot assortiment urnen aanbieden waarbij de jongens urn die aan uw herinneringen recht doet hoogstwaarschijnlijk ook bij is.

De urnen die speciaal gemaakt worden voor jongens zullen zich vaak onderscheiden door middel van de vorm. Een jongens kinderurn zal zich ten opzicht van een meisjes kinderurn vaak onderscheiden door vormen die typisch met jongens te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalschoen die toch heel vaak met jongens geassocieerd wordt ondanks het feit dat meisjes ook voetbal kunnen spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vormen die voor zowel jongens alsook meisjes gebruikt kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan urnen in de vorm van een wolkje of een wiegje, maar ook met een ballon of een ster kunt u beide kanten op. Een andere jongens kinderurn die u ook voor een meisje kunt gebruiken is de teddybeer. Naast deze duidelijke vormen kunt u natuurlijk ook voor de meer traditionele urn vormen kiezen.

Daarbij hebt u de keuze uit urnen die er uit zien als urnen voor volwassenen is dezelfde kleuren of juist met kleuren die meer aan een kind doen denken. Een kinderurn voor jongens kan ook de vorm van een druppel of een ballon hebben die dan verder geaccentueerd wordt door het gebruikt van kleuren die juist meer bij jongens passen. Eigenlijk zijn alle vormen mogelijk die u zich kunt bedenken en zelf mini urnen behoren tot de mogelijkheden. Het gebruik van kleuren is bij het maken van een urn voor jongetjes erg belangrijk. De kleurenleer zal u vertellen dat zachte, of pastel, tinten vooral bij meisjes passen en dat jongens meer op hebben met hardere en fellere kleuren. Daar komt nog bij dat sommige kleuren simpelweg ongeschikt zijn voor een jongens urn. Jongens hebben nu eenmaal niet zoveel met roze maar wel met rood, ook is groen vaak niet één van de favorieten evenals paars. Geel en blauw zijn naast rood daarentegen wel de gemaakte keuzes. Wit en zwart zijn ook kleuren die voor een jongens kinderurn gebruikt kunnen worden en die goed gecombineerd kunnen worden met andere kleuren.

Naast de vormen en kleuren onderscheiden urnen zich ook op basis van het gebruikte materiaal. Daarbij valt het op dat een kinderurn voor jongens vaak van hardere materialen is gemaakt en die voor meisjes van zachtere materialen. Dit is echter geen vaste regel en RVS urnen zult u voor zowel jongens als ook meisjes toegepast zien. Urnen van RVS bieden de ontwerpers echter wel weer heel veel mogelijkheden om een onderscheid te maken. Wat betreft keramische urnen zal een urn voor jongetjes zich voornamelijk onderscheiden door de afbeelding of de vormgeving. Een jongens urn van glas zal zich juist alleen onderscheiden op basis van de kleur omdat glas beperkingen heeft als het over de vormgeving gaat. Als het over hout gaat dan zal het de vormgeving zijn die het onderscheid maakt tussen urnen voor meisjes of voor jongens. In het geval dat de urnen echter geen beelden vormen dan maakt het weer geen verschil. Neem dus een kijkje in het assortiment van de urnenwinkel en kijk of de jongens kinderurn die aan uw smaak voldoet er ook bij is.