Mini Urn

Als u een waardige herinnering aan een overleden kindje wilt hebben maar u hebt er niet zo heel veel trek in om een grote urn neer te zetten dan kunt u overwegen om een mini urn te plaatsen. U hebt dan precies het aandenken waar u nar op zoek bent maar het zal heel weinig plaats in beslag nemen en zich vaak niet onderscheiden van een eenvoudig ornament.

Een miniurn komt in verschillende vormen en uitvoeringen voor maar vaak is de vormgeving net zoals bij een normale urn maar dan kleiner. Het gebruik van een kleine urn is echter niet voorbehouden aan het gebruik voor het bewaren van de as van een kindje. Het komt bijvoorbeeld ook vaak voor dat mensen meerdere urnen van een klein formaat aanschaffen om de as van een overleden dierbare te vedelen. Denkt u hierbij aan de as van opa die onder de kinderen en de kleinkinderen verdeeld gaat worden. Hierbij is het dus mogelijk om bij het uitzoeken van een urn mini urnen te kopen, deze vervolgens met de as te vullen en de urnen te verdelen onder de familie leden. Op deze wijze kunnen alle familie leden hun eigen aandenken met hun eigen herinneringen aan hun overleden dierbare hebben. In het geval dat een kindje overleden is zult u veel minder as van het crematorium overhandigd krijgen dan bij een volwassene. Een mini urn hoeft dan ook niet zo groot te zijn als een urn voor een volwassene. U kunt dat goed zien als u het assortiment van de urnshop bekijkt en de afmetingen met elkaar vergelijkt. De urnen voor kinderen hebben echter vaan een thema dat iets met kinderen of waar kinderen van houden te maken heeft. Als dat niet aan uw smaak voldoet dat is het een goede optie om voor een mini urn te kiezen.

In dat geval krijgt u een urn die er vaak net zo uit ziet als iedere andere urn maar dan veel kleiner is. Wat betreft de gebruikte materialen en de kleuren hoeft u niets te missen want voor een mini urn wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen en kleuren. Dit is natuurlijk niet zo vreemd want er zijn nu eenmaal een groot aantal gebruikte materialen en er zal er niet opeens eentje bij komen omdat een ontwerper opeens besluit om een kleine urn te maken. Toch zullen bepaalde materialen meer voordelen bieden dan andere materialen. Om keramiek bijvoorbeeld voldoende sterkte mee te geven zal de wand dikte groter moeten zijn dan bij andere materialen. Omdat het om een urn met zeer geringe afmetingen gaat zal deze vanzelf groter worden. Metalen en glas daarentegen zullen weer met een dunnere wanddikte toe dus zal daardoor de miniurn ook kleiner uitvallen.
Toch zal keramiek vaak gebruikt worden omdat het veel mogelijkheden geeft qua vormgeving. Vooral de urnen die speciaal voor kinderen gemaakt zijn kunnen door het gebruik van keramiek ook heel veel vormen aan nemen. Een RVS kinderurn zal ook de nodige mogelijkheden want betreft de vormgeving kunnen bieden maar daarbij staan weer wat beperkingen in het bewerken van het materiaal tegenover. Deze urnen zullen er vaak uit zien als een klein doosje en diverse vormen hebben. Ook glas is een veel gebruikt materiaal om urnen van een klein formaat te maken. Omdat glas ook wee beperkingen kent als het op het vormgeven aan komt zult u vaak het verschil tussen een jongens kinderurn en een meisjes variant kunnen zien aan de kleur van de urn. Over het algemeen is dit één van de zaken waaraan u een meisjes kinderurn kunt onderscheiden van een jongens urn.

Een heel mooi en vooral een waardige manier van het herinneren van uw overleden kindje is een hele kleine urn van messing. Deze urnen worden vaak voorzien van mooie kleuren en beschilderingen en de hele kleintjes worden zelfs in een bewaardoosje geleverd. Deze urnen zijn zelfs bijna assieraden die u op een mooie plek in uw interieur neer kunt zetten zonder dat zij als urn opvallen. U kunt hier bij de kleinste uitvoeringen wellicht niet alle as in bewaren maar het wordt daardoor geen minder waardig monument. Uiteindelijk gaat het er om dat u een waardige manier van herinneren en herdenken zult vinden. Of u hierbij kiest voor een mini urn of voor een andere urn is een persoonlijke keuze. Deze keuze is veel minder belangrijk dan het vinden van een urn waarbij u het juiste gevoel hebt. Kijk dus eens rustig rond bij de urnenwinkel want de kans is groot dat zij de mini urn van uw voorkeur in hun assortiment hebben.