RVS Kinderurnen

Op het moment dat u in de omstandigheid verkeerd dat u op zoek moet naar een urn om de as van een kindje in te bewaren dan hebt u veel materialen waar u uit kunt kiezen. Van al deze materialen geeft roest vrij staal de ontwerper bijzondere mogelijkheden om u een speciale manier te bieden om uw verloren kindje op een waardige manier te herinneren.

De RVS kinderurnen die u op deze website kunt vinden zullen veel verschillende vormen hebben. Dit is mogelijk omdat RVS een materiaal is die zich op diverse manieren laat vormen en vervormen. Toch zitten hier ook beperkingen aan, er zijn bewerkingen waar RVS zich minder goed voor leent. Buigen is bijvoorbeeld lastig omdat RVS zeer stug is, daarom zult u als u voor een kinderurn RVS als materiaal kiest vaak een urn met strakke vormen nemen. Toch vormen deze beperkingen wat betreft de vormgeving geen nadeel, het biedt een ontwerper eerder nieuwe mogelijkheden die andere materialen niet bieden o kunnen bieden. Denkt u eens aan kinderurnen die van keramiek gemaakt zijn, omdat keramisch materiaal veel breekbaarder is zal de dikte van het materiaal groter moeten zijn om voldoende stevigheid te bieden. Bij RVS kinderurnen is dit niet het geval omdat de sterkte van het materiaal het toe laat om juist een veel dunner materiaal te gebruiken. Dit komt dan weer ten goede aan de mogelijkheden die de vormgever geboden wordt bij het ontwerpen van een urn. Een urn kan hierdoor details krijgen die met andere materialen niet mogelijk zijn omdat dat materiaal daar niet sterk genoeg voor is. Denkt u ook eens aan de moderne keuken hulp middelen of andere design ontwerpen die van RVS gemaakt zijn en bekend staan om de lange strakke lijnen. Ook zullen RVS kinderurnen kleiner kunnen zijn omdat minder materiaal nodig is om de urn sterk genoeg te maken.

Wat betreft de vormgeving zullen de beperkingen die er bij het bewerken van het materiaal zijn dus niet echt in de weg staan van een uitgebreid assortiment RVS kinderurnen. Omdat RVS zich wel uitstekend leent om te bewerken met een techniek die langwerpige holle vormen maakt zult u deze wel vaak aan treffen. Daarnaast kan RVS ook goed gelast worden dus het opbouwen van een urn uit meerdere stukken materiaal behoord zeker tot de mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn roest vrij staal urnen in de vorm van een bloem of een voetbal maar ook langwerpige urnen die geen lange strakke vorm hebben. Veel voorkomende vormen zijn bijvoorbeeld ook de doosjes in de vorm van een hartje of nog nader vormen die gebruikt worden.

RVS kinderurnen zullen uitstekend passen in een modern interieur waar meer RVS is toegepast. Ook in meer klassieke interieurs zal RVS echter niet misstaan omdat het juist een heel mooi accent kan geven aan een interieur door een materiaal toe te passen dat niet overheersend is en juist een aanvulling kan bieden. Als u er over na denkt hoeveel RVS u eigenlijk al in huis hebt dan zult u zien dat bij het uitzoeken van een kinderurn RVS helemaal niet zo’n vreemde keuze is. Denkt u maar eens aan raam uitzetters, deur krukken, de handgrepen van keukenkastjes of aan scharnieren, om nog maar niet te spreken van onderdelen van meubelen zoals poten van stoelen of tafels. Het is natuurlijk erg belangrijk bij het maken van uw keuze dat de kinderurnen die u uit zoekt voldoen aan uw smaak.

Een andere eigenschap waar RVS kinderurnen zich ook uitstekend voor lenen is het buiten plaatsen van de urn. Dit komt omdat RVS een materiaal is dat goede weersbestendige eigenschappen heeft. Er zijn echter vele soorten roest vrij staal en de meest gebruikte soorten zijn 304 en 316. De soort 304 is minder goed bestand tegen het weer en 316 is heel erg goed bestand tegen de weersinvloeden. Het spreekt voor zich dat alle RVS kinderurnen die u in de urnshop zult vinden van 316 gemaakt zijn. Ze zijn daarmee bijzonder geschikt om buiten geplaatst te worden, u kunt de urnen bijvoorbeeld in de tuin zetten of bijzetten in een columbarium (urnenmuur). Door de bijzondere eigenschappen van RVS zullen de kinderurnen heel erg lang mooi blijven en het enige onderhoud dat u er aan hoeft te doen is af en toe het stof eraf poetsen. De keuze voor een urn die van RVS gemaakt is zal natuurlijk een heel persoonlijke keuze zijn. In ieder geval zullen RVS kinderurnen u een heel persoonlijk en vooral tijdloos monument opleveren waar u nog heel erg lang hele mooie herinneringen bij kunt hebben.