Wat is een Kinderurn

Als u in de ongelukkige omstandigheid verkeerd dat u een kindje verloren bent kunt u na de crematie de as of een deel daarvan bewaren om uw kindje op een waardige manier te herdenken. U kunt daarvoor een normale urn aan schaffen of eentje die speciaal voor kinderen bedoeld is. Op deze pagina zullen wij in een uitleg kinderurn en andere urnen behandelen.

Wat is een kinderurn ten opzichte van elke ander urn is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Er zijn een aantal duidelijke verschillen aan te merken als het over een kinderurn gaat en die zullen wij hier behandelen. Het belangrijkste antwoord op kinderurn vragen is dat de urn een thema heeft dat speciaal voor kinderen bedoeld is. Dat wil zeggen, als u van een volwassene de as over meerdere urnen wilt verdelen dan zult u vast geen urnen uit gaan kiezen die de vorm van een teddy beer hebben. Ook andere vormelingen die vrijwel uitsluitend met kinderen geassocieerd worden zullen voor volwassenen niet gebruikt worden en kunnen daardoor tot de kinderurnen gerekend worden. De vorm van ballonnen, een wolkje of een wiegje dat is wat is een kinderurn vormgeving die u niet voor volwassenen toe past. Naast de vormgeving die vanzelfsprekend zeer bepalend is kunt u het verschil ook heel goed zien aan de afmetingen.

Zoals gezegd komt het voor dat de as van een overledene soms verdeeld over meerdere urnen. Zo kan een familie besluiten om de as van opa te verdelen over meerdere urnen als er meer mensen in de familie de as willen bewaren. U zult dan niet volgens deze uitleg kinderurn vormen uitzoeken maar aangezien het uiterlijk van de urn een persoonlijke keuze is kan dat dus wel als het toevallige de persoonlijke smaak van één van de nabestaanden is. Nu is het wel zo dat niet alle kinderurnen altijd heel duidelijk zijn te onderscheiden en dan wordt de vraag wat is een kinderurn weer een stuk moeilijker te beantwoorden. Op dat moment maakt het natuurlijk ook niet zo heel veel uit dat u onlangs deze uitleg kinderurn modellen uit zoekt in plaats van urnen die speciaal voor volwassenen bedoeld zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij urnen die niet een overduidelijk thema hebben dat met kinderen te maken heeft maar waar het verschil voornamelijk zit in het gebruik van kleuren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld heel goed een jongens kinderurn onderscheiden van een meisjes kinderurn. Als de gebruikte kleuren ook heel goed bij de overleden volwassene passen dan is het niet helemaal duidelijk wat is een kinderurn.

Bovenal is het zo dan een kinderurn kleiner is dan een urn voor volwassenen. Dit komt omdat bij de crematie van een volwassene nu eenmaal meer as overblijft dan bij de crematie van een kindje. Bij de informatie van een kinderurn zult u net als bij de informatie van volwassenen urnen aangegeven zien staan wat de inhoud van de urn is. Aan de hand van deze informatie kunt u bepalen of de urn die u uitgezocht hebt groot genoeg is om alle as te bevatten of dat er slechts een gedeelte van de as in past. Dit kan natuurlijk ook de bedoeling zijn en dat is een ander antwoord op de vraag wat is een kinderurn. Als u geen grote urn in uw huis wilt plaatsen maar wel een urn wilt hebben dan kunt u ook een mini urn plaatsen en de resterende as bewaren of verstrooien. Als het model u aan staat kunt u dan best om een kinderurn vragen want het is tenslotte uw keuze als u een urn uit zoekt. Kijk dan bijvoorbeeld naar de omschrijving en gaan aan de hand ven deze informatie een kinderurn zoeken die aan uw wensen voldoet.

Als u een kinderurn nodig hebt dan hebt u een ongelofelijk verlies te verwerken en alle kleine beetjes kunnen daarbij helpen. Dit is ook de reden waarom volgens onze uitleg een kinderurn u een heel klein beetje hulp kan bieden door u het gevoel te geven uw kindje toch een beetje bij u te hebben. U kunt uw eigen persoonlijke herinnering aan de urn verbinden en op ieder moment de herinneringen oproepen die u de kracht geven er weer even tegenaan te gaan. Dat is wat is van een kinderurn te verwachten en dat is wat heel veel ouders de kracht geeft om door te gaan. Kijk voor uitgebreide informatie van de kinderurn in de omschrijving die u bij ieder model in het ruime assortiment van de urnenwinkel kunt vinden.